CRYSTAL KID & BABY SHARK

Louisiana – The smelly, beautiful, crazy city

Skrevet af , i Entertain Me, Foodies, Inspiration, Kunst, Made me look, Made me think, Musik, tirsdag den 7 juni 2016

L1000523

Så kom vi endelig i gang med roadtrippen – ud af Miamis fugtige hede og videre op nordpå til Tallahassee. Det var den længste strækning af alle de ture vi skal på – og vi kunne også godt mærke det i baller og lår til sidst. Tallahassee er ikke så spændende at skrive hjem om. Men vi spiste og overnattede på et hotel – Hotel Duval –  der var bygget i 1950 og som på det tidspunkt havde været meget moderne og foran sin tid. Det syntes jeg stadig man kunne se. Blandt andet var der en del kunst på væggende og møblerne og stilen var en blanding af retro amerikansk blandet med et europæisk islæt. Dunkelt, hyggeligt og god til at fortælle om hotellets historie via nogle fede sort/hvide photos der hang overalt. Dengang hvor damerne bar pels-stola, handsker og perler og mændene seler, hatte og cigarer i mundvigen.

IMG_2662

Dagen efter Tallahasse kørte vi videre til New Orleans i Louisiana. Den by havde vi begge glædet os meget til.

Og sikke et cirkus. Vi havde inden turen booket 2 hoteller – et i Det Franske Kvarter og et lidt derfra. Dauphine og Roosevelt. Hotel Dauphine (forøvrigt er det meste i Louisiana fransk udtale, fransk/afrikansk mad, franske vejnavne osv på grund af Louisianas historie) var et lille hotel klemt inde mellem andre små bygninger med en lille bitte pool og et venligt personale. Baren ved siden af poolen havde i New Orleans ældre dage fungeret som bordel og på væggen hang et billede af bordelmutteren May Baily. I gaderne flød der med ølkrus, fulde mennesker, madpapir og glimmer. På de velkendte New Orleans balkoner hang der grønne, frodige planter og perlekæder (et Mardi Gras fænomen) og der lugtede som var vi havnet midt på Jomfru Anegade i Ålborg. Bourbon street og Royal street er for de af jer der rejser i grupper og hvor sprutten og morskaben er i front og det historiske i baggrunden. Men bevæger man sig en smule ud af de 2 gader findes der en særegen stemning med gamle huse, skulpturer, egetræer med svævende spansk mos hængende ned som døde brude, jazz og creoler musik, duften af gumbo og jambalaya, røgelse og den brune mudderflod – The Mississippi River.

L1000525

Nede i havnen var der en steamboat med nøjagtig det udseende man ville forvente, hvis vi fløj tilbage i tiden.  Jeg stod og summede lidt over hvordan livet har ændret sig de sidste 100 år (heldigvis).

L1000518

Vi bookede straks en tur med middag og musik  – og om aftenen nød vi en spændende tur ned af floden med maven fuld af gumbo og New Orleans Brew (de laver den dejligste øl  – de kalder den Blonde Nola) og et jazz band der spillede på fuld tryk. PÅ den tur oplevede vi hvad vaskeægte rain season betyder når man bor ved den Mexicanske Golf. En times bragende tordenvejr og hundredevis af lyn accompagneret af plaskende, silende varm regn der lagde sig som et tykt tæppe ned over byen for så at klare op med klar mørk himmel henad aftenen med en sauna efter-effekt……som når man smider vand på varme sten. Vi svedte ud af øjenene.

L1000529

Vi nåede at fise lidt rundt i The French District, The art district,havnen og alligatortur på tre dage. VI hoppede på en bustur til et sump område i LaFitte, syd for New Olreans,  hvor vi prøvede de velkendte Airboats som suser afsted i alligator-områder. Vi fik en lang snak med guiden om hvor mange alligatorer der findes, hvad en sump består af, om cypress træer og deres magiske lækre olie, om rødder der vokser opad og hvilke floder der er naturlige og hvilke der er menneskeskabt. VI så ca 20 alligatorer, smukke fugle og oplevede marchen (som er et fladt stykke land der gynger som en vandseng – fordi det slet ikke står fast noget af det). 80 km/t henover vandet. Vildt.

New Orleans er bestemt et besøg værd. Vi var ret glade for Art district som var lidt roligere, lidt tryggere og med en lidt mere nutidig æstetik. Men man har ikke oplevet New Orleans hvis man ikke har fået en gang Gumbo Shrimp nede i Det Franske Kvarter med jazz musik i gaden og en gåtur langs floden under en sort himmel med stjerner på.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *