CRYSTAL KID & BABY SHARK

Lærke Andersen – Modedesigneren

Skrevet af , i Dressed, Entertain Me, Fashion, Inspiration, Kidz, Kunst, Made me look, Made me think, mandag den 6 februar 2017

IMG_8435Skærmbillede 2017-02-06 kl. 13.00.59

Skærmbillede 2017-02-06 kl. 13.01.12

 

 

Forestil dig et billede af en eng med en dejlig blå himmel over. Nede i engen går en sti – lad os kalde den Old Brick Lane. På stien løber en kvinde med stofprøver og farvelader, blyanter og materialer under den ene arm og bleer og sutteflasker under den anden. Fra den ene frakkelomme svæver et langt momsregnskab som en papirdrage. Hun har smilehuller og hun griner højt. På engen sidder en baby og en mand og venter ved en picnic kurv. Den indeholder til dels en masse guldbajere. Til tonerne af svenske Silvana Imam svæver hun lidt over stien – ja hun gør. Designeren Lærke Andersen.

 

Hvor og hvornår opstod ideen om, at du ville være designer og skabe mode?

 

Ideen opstod fra jeg var helt ung. Allerede i folkeskolen. I fritidsklubben og senere i ungdomsklubben gik jeg altid til tegning, fotografi, maleri -you name it! Det endte med at blive min vej gennem uddannelses systemet og gennem arbejdsmarkedet. Heldige mig!

 

Hvordan vil du beskrive dit univers?

 

 

Funktionsæstetik! Sports-wear og funktions-æstetiske referencer, i kombination med aventgarde silhuetter og perle-lignende prints -deraf også arbejdstitlen, som jeg har døbt ‘High performance fashion’.

 

Hvor finder du inspiration?

 

Jeg er vild med folk, som tør at have en humoristisk og mere legende tilgang til mode og deres personlige stil -og som ikke nødvendigvis bevæger sig i modeverdenen. Derfor forsøger jeg at skabe en kontrast og uforudsigelighed i formidlingen af Lærke Andersen brandet. For eksempel i min AW15- kampagne, der drejede sig om at skabe kontrast mellem de sporty referencer i tøjet og det barokornamenterede interiør. I AW16 ønskede vi at være ultra transparente og vise det rå arbejdsspace, hvor vi tilbringer hver dag med at skabe mærket.

Skærmbillede 2017-02-06 kl. 13.09.34

Hvad drømmer du om at dit tøj skal kunne?

Jeg drømmer om og håber, at mit univers kan tilfredsstille en både funktionel og luksuriøs garderobe og til alle tider.

 

Er det et tilfredsstillende job?

 

JA! jeg får jo lov til at ’designe’ min helt personlige version af det perfekte arbejdsrum –med plads til legen, intuitionen, og naiviteten! Alt det du skal bruge for at klare dig som virksomhed og selvstændig! Plus jeg får lov til at arbejde med unge seje, talentfulde folk, som på samme mode som jeg selv, brænder for den skabende proces – at lave et design produkt.

 

Du er mor til en lille dejlig dreng– hvordan fik du mor-rollen og karrieren flettet sammen i begyndelsen, hvor det oftest er allerhårdest?

 

 

Jeg havde Bjørn i maven, da ideen om mit eget mærke blev søsat. Han har derfor altid været med på armen alle steder. Jeg kan huske da STORM ( high fashion butik i Kbh ) fik tøjet ind ad døren i februar 2015. Bjørn var 6 måneder gammel og lå på disken i sin voksipose ovenpå smukke, skinnede pink STORM poser, men han spjættende! Mig velvidende om, at amme-uret tikkede mod næste amning! Og så sov jeg ikke i et år…

 

Alle har sine ”dæmoner”. Hvilke er dine i forhold til dit arbejde?

 

 

Jeg aldrig tror på, at det jeg gør helt er godt nok – det kan altid blive bedre!
Hvordan har du det så med at fejle?

 

Bedre og bedre – i dag er det faktisk ikke en option for mig at lave noget, uden at jeg har været igennem en række fejltrin. Det er udelukkende i mine fejl, at jeg kan aflæse om en idé holder vand. Der kommer også flere perspektiver med ind i processen, som jeg måske ikke havde været opmærksom på, hvis det ikke havde været for uheldet eller fejltrinet.

 

Hvordan foretrækker du at mixe dit eget look?

 

 

Helst layering og et oversized look med masser af sporty detaljer. (Layering er når man arbejder med lag. Det vil sige f.eks en t-shirt under en trøje med en jakke over.)

 

Har du nogensinde drømt om at være andet? Kunne du tænke dig at prøve noget andet?

 

 

Ork ja – det at skabe tøj vil altid være en uadskillelig del af mig – men jeg kunne fint finde tilfredshed i et andet scenarie. Kok kunne være et bud eller opdagelsesrejsende. Så længe det er et fag hvor arbejdstempoet altid er liiiiige det højeste, og kniven svinger tæt på struben – så er alt godt!

Skærmbillede 2017-02-06 kl. 13.18.42

Hvorfor tror du, at du har det sådan?
Først og fremmest en arbejdsskade! Der har aldrig i min studietid været tid til at nørder helt så meget som man kunne have ønsket – derfor endte jeg altid med at komme i tidpres. Det affødte ikke altid de fedeste ting. Men jeg lærte at sætte pris på tempoet i at skulle eksekvere hurtigt, og med mening og indhold. Det er i dag blevet både min dårligste vane – og min bedste ven.

 

Lærke Andersens mode forhandles hos en række butikker verden over. Du kan gå ind på hendes website her

 IMG_8433

Faktaboks:
Navn: Lærke Andersen
Bor: Nørrebro
Opvokset: Helsinge
Alder: 33
Børn: Bjørn på 20 måneder
Kæreste: Tue Blædel (radiovært på P3 på programmet ”Tue & Tony”)

Hvilke designere se du op til: Raf Simon

Skærmbillede 2017-02-06 kl. 13.00.13
Yndlingsgenstand: pink baseball bat som jeg fandt i en loppeshop-grotte i London’s Brick Lane kvarter, hvor jeg også boede det første år af min studie tid. Favoritparfume: Ortigia
Yndllingsfarve: materialer ;)
Drink nr 1: Guldbajer

 

Skærmbillede 2017-02-06 kl. 13.14.38
I min taske ligger der: computer, oplader, træklodser (sødt placeret der af min søn) æteriske olier, 15 huskelister, blush og regnskab.
Hvad byder 2017 på? World domination!
Udover min familie, så elsker jeg disse 3 ting:
Løb, åbne vider og brød/vin-kuren ;)
Jeg bryder mig ikke synderligt om: momsregnskab
Jeg læser: Den danske borgerkrig af Kasper Kolding
Jeg lytter til: SKAM soundtrack og Svenske Silvana imam

Skærmbillede 2017-02-06 kl. 13.13.06

Bedste smag i verden: Smagen af frihed

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *