CRYSTAL KID & BABY SHARK

IMIINTOYOU – Tina Müller Interview 2012

Skrevet af , i Silverwritings, torsdag den 13 marts 2014

Tina Müller

35 år

Sportsvært

 

Hun elsker sine fodboldtrøjer,  er crazy med læder,  vil hellere stå i en sportshal eller på et stadion lørdag og søndag i regn eller tropevarme end at shoppe og så har hun en bachelorgrad i dansk fra Københavns Universitet.  Sportsværten Tina Muller er en drengepige med stort D.

Så sidder hun der med munden fuld af hjemmelavede havregrynskugler med dadler og kakao. Ja, de er ikke gode i morgen – så vi spiser dem alle i dag, gumler hun og jeg nikker lydigt og propper en håndfuld i ansigtet. Det er svært at interviewe når både gæst og interviewer skiftevis spiser, drikker kaffe og griner – så det tager et stykke tid inden vi når til første spørgsmål. Tina er lige præcis som de havregrynskugler hun har med.  Sød og umiddelbar og med overraskelser indeni som engang imellem eksploderer i nogle gevaldige grineanfald. Og så er hun alt det en havregrynskugle ikke er: nemlig høj, slank, sporty og sexet med store fyldige læber og et godt humør. Hun er den slags pige som man gerne vil have som room mate når man studerer, gerne vil spille Meyer og drikke øl med på bodega og gerne vil spille fodbold med en sen lun sommeraften  – dog vil jeg foretrække at være på samme hold som hende.  Hvorfor ved jeg egentlig ikke – men der er noget over den måde hun siger sin mening på og den måde hun med stolthed bærer sit job.  Hende kan man ikke løbe om hjørner med.

Hun har let til latter og har et lige så højt grin som undertegnede og så fatter hun ikke at hun har en stil. Hvilket er meget sigende.

 

Hvad var dit første møde med mode?

 

”Jeg kan huske da jeg skulle konfirmeres, da ville jeg rigtig gerne have været iklædt Ball-tøj  men min mor ville selvfølgelig gerne have mig ned i en hvid Lilly model kjole, men det nægtede jeg.  Hun fik mig dog overtalt  – til gengæld var jeg svøbt i Ball fra top til tå på Blå Mandag. Det var sådan det første minde, hvor jeg kan huske at det med tøj og mode betød noget for mig – det var vigtigt at jeg signalerede et eller andet om hvem jeg var og hvordan jeg skulle opfattes. ”

 

Så du er en rigtig drengepige?

 

”Ja  -rigtig meget.  Jeg har aldrig interesseret mig så meget for tøj og smed ligesom bare tingene på da jeg var teenager. Det var først da jeg kom i gymnasiet at jeg indså det der med at mode og stil kunne definere én. Jeg kom direkte fra Idrætsefterskole og der var uniformen jo traditionen tro : træningstøj, klip-klapper og t-shirts. Jeg formåede faktisk at troppe op på Gymnasiet den første uge i hængerøvs-joggingbukser og klip-klapper! Det kunne jeg godt fornemme var lidt ….off. ”

 

Hvilken stil valgte du så da du skulle vælge din stil så sent?

 

”Jeg valgte nok et lidt klassisk look – dæmpede farver og meget basic. Jeg kommer aldrig til at være en Gucci/Prada pige. Aldrig. Der er alt for meget krudt i mig til at være så fin.  1) jeg gider ikke bruge pengene på det og 2) jeg synes faktisk ikke det er så fantastisk pænt. Jeg vil hellere mixe noget knap så dyrt og så noget billigt.  Jeg er meget opmærksom på at jeg ikke bliver for sød at se på. ”

 

Hvad mener du?

 

”Jamen jeg tror  hvis jeg får en lille blomstret kjole på og en fransk fletning – så kan du ligeså godt proppe mig ind i Det Lille Hus på Prærien og bede mig synge en sang i hestefolden! Jeg bliver hurtigt meget sød at se på.”

 

Så du skal have lidt kant?

 

”Ja, det må gerne være lidt råt og lidt hårdt. Måske fordi jeg render rundt med det her sunde, friske, klassiske fjæs med blonde lokker og æblekinder – så er det nødvendigt med lidt kontrast.”

 

Jeg kigger på hende og griner. Hun er hamrende ærlig og selvironisk og slipper af sted med det fordi hun hverken er skabet eller dominerende.

 

”Noget med læder”, hvisker hun så….. og vi dør begge af grin.

 

Jeg har sådan set lige umiddelbart svært ved at se Tina i et læderlook. Når hun toner frem på skærmen med fødderne solidt plantet i grønsværen en grå efterårsdag med mikrofonen helt oppe i næsen på en svedende fodboldspiller  – så er det en mere afslappet kvinde i vindjakke og hestehale.

 

 

”Ja, jeg elsker læderjakker, lædershorts, læderarmbånd og ja – alt med læder. Synes det er fedt og råt og lækkert – og det står som en god kontrast til mit lidt pussenussede ansigt. Jeg vil bare ikke være sukkersød!”

 

Det sjove ved Tina er at jo mere hun råber hun ikke vil være sød, jo mere sød og dejlig bliver hun  – men det behøver hun jo ikke at få at vide. 

 

”Det rå kan også være casuel og afslappet. Jeg tropper selvfølgelig ikke op ude i en sportshal iført læderbukser, lædertop og læderhandsker – så smider de mig nok ud. Men en god habitjakke og et par jeans  og biker boots – så er jeg ude af døren og på arbejde. Ikke så meget fis der. Jeg kan sgu ikke forholde mig til dem der står i stiletter og stramme nederdele og Gucci jakker og interviewer og det pisser ned på Århus Stadion eller man er 4 cm fra at få en hotdog i nakken til en håndboldkamp – så nytter det altså ikke noget at jeg står der og ligner en porcelænsfigur. Det er sport jeg har med at gøre – og dermed skal jeg kunne ”bevæge” mig – og være nede på jorden  – ikke oppe på én eller anden mode-sky. Jeg er meget klassisk.  Det nytter ikke at mit tøj kommer gående med mig.”

 

 

Er det noget med respekt også?

 

”Ja, det er også en del af det.  Der bliver set en lille smule ned på kvindelige sportsværter i forvejen – og hvis man på én eller anden måde skiller sig for meget ud og bliver en pyntedukke og et sex-symbol – så sker der altså et eller andet i sportsverdenen – så ser sportsfolkene ligesom ikke ”eye to eye” – magtbalancen bliver rykket. Det er vigtigt at man er relativ neutral i sin fremtoning således at der er fokus på spørgsmål og svar. Det er trods alt derfor vi sportsværter er der. ”

 

Er du til pynt?

”Nej, jeg er ikke så meget til smykker. Jeg har lidt læderarmbånd og et ur og har huller i ørerne. Men af de smykker jeg har så er JewelsCPH er mine yndlingssmykker. Jeg er ikke en guld pige, men kan godt lide det mørke sølv.”

 

Det mørke sølv?

 

”Ja, der er altså en forskel. Der findes det der lidt skinnende lyse sølv – det er jeg ikke til. Men det mørke sølv er fedt Det er råt. ”

 

Har du en stylist på jobbet?

 

”Ja. Og hun ved også godt at hun ikke skal komme med én eller anden blomstret skjorte – for så står jeg og kaster op. Jeg ligner jeg en bedstemor hvis der er for mange blomster og detaljer.”

 

Når du så ikke er på arbejde – hvad har du så på derhjemme?

 

”Mine Hummel-bukser! Jeg har nogle sorte Hummel bukser med grå vinkler. Og en t-shirt. Jeg elsker at fedte rundt i det derhjemme. Så er der ikke noget der strammer.”

 

Jeg har hørt en fugl synge noget om Brøndby halstørklæder og Real Madrid trøjer? Hvad sker der med det?

 

”Til VM 2010 købte mine venner og kolleger og jeg nogle fodbold samlehæfter – Panini hæfter – og så havde vi bytte-aftener og  gik vildt meget op i det. Den der sidst fik udfyldt en side i hæftet- skulle give forretten når vi havde finalemiddag og den der sidst fik udfyldt hele hæftet skulle give middagen osv. Det kostede vildt meget. Men når vi så havde de der fodboldaftner og der var kamp – så skulle vi jo sidde i holdtrøjer. Så når Danmark spillede så var det på med den gamle 80´er fodboldtrøje og når Tyskland spillede havde jeg også en trøje til de kampe. Jeg er vild med tysk fodbold og blev i 2010 sådan rigtig vild med det. Jeg har en tysk far  – deraf mit efternavn  – men kender ham desværre ikke. Men det er nu ikke så meget derfor – jeg er bare vild med det land og især deres fodbold.”

 

Hvilket stil-ikon har du respekt for?

 

”Christiane Schaumburg Muller! Jeg synes hun kan bære alt – og hun er mega elegant. Sara Bro er også fantastisk.  De er begge modige i deres tøjvalg – det kan godt være pang – og provokerende, men det passer ligesom til dem. Internationalt set er jeg vild med Jennifer Aniston  – hun er meget klassisk og afdæmpet i sin stil. Hun behøver ikke larme så meget. Hun er dygtig og man respekterer hende for det arbejde hun laver og har så meget udstråling at hun ikke behøver ret meget. ”

 

Læser du modeblade?

 

”Nej, jeg læser fodboldblade. ”

 

Hvem har så god stil af fodboldspillerne på banen eller udenfor banen?

 

”Jeg kan godt lide hvis de har hængerøv, når de spiller. Der er nogle der propper deres trøje ned i bukserne – det kan man godt få en kasse-røv af ….. Oluf Mellberg, råber hun så. Han er lækker! Han ligner lidt en vildmand. Mums. De fleste piger siger David Beckham, men han er for meget.  Jeg elsker skæg og stubbe. Det skal der bare være.  Oluf  – han er perfekt.”

 

Hvilken stil er så turn off?

 

”Drenge med skinny jeans har misforstået noget. Hold nu. Det ligner lort. Punktum. Bare stop med det samme. Og så ved jeg ikke hvor nogle mænd opdriver de der jeans med høj talje og en sindssyg lang lynlås ! Det er vanvittigt og ikke særlig pænt. Bukser må heller ikke stumpe til fyre. Det er virkelig ikke fedt. Hold op med at smøge dem op. Han må heller ikke have øreringe i. Så Ronaldo – fuck dig! Min drømmefyr skal være stille og rolig med skægstubbe, højere end mig og dyrke sport. Og være mørkhåret – og sjov…..”

 

Sådan  – så har vi lavet en dating annonce, Tina – det kan jo være der dukker nogle op.

 

Shopper du?

 

“Jeg er en dårlig shopper. Hader at prøve tøj.  Jeg bruger max 10 minutter på det og det kan være lige efter en spinning time f.eks – hvor jeg lige ser et eller andet jeg synes er fedt. Og så elsker jeg jo shorts – især mine læder shorts. Så hvis jeg vurderer at blusen eller skjorten jeg har fået øje på – kan gå til shortsene – så napper jeg  dem med.”

 

Shopper du virkelig ud fra dine shorts?

 

“Ja, jeg elsker at matche oppe i hovedet med hvad jeg har derhjemme. Sweatshirts med skrift har jeg rigtig meget af i skabet også – nej hvor har jeg egentlig mange sweatshirts.”

 

Kan du anbefale en god butik?

 

“Karma Vintage  på Frederiksberg er en god butik. Der elsker jeg at købe lækre tasker. Jeg skal  kunne have min Ipad, Iphone og noter i den – derfor skal den være rummelig. Jeg har også mange gode frakker og jakker fordi jeg står udenfor meget – så det skal være lækkert og praktisk. Men det behøver ikke være dyrt. Jeg kan godt lide gode sko, tasker og jakker – og så kan resten sagtens være mindre dyrt. Jeg kan godt lide at dæmpe tingene lidt. Jeg bliver aldrig ballets dronning! Jeg bryder mig egentlig ikke om rampelyset og har ikke lyst til at stå og larme for meget….i tøjet i hvert fald.”

Og så ved vi det.

ngyHnBB_-300x300

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *