CRYSTAL KID & BABY SHARK

Hjælp Kirstine Med At Skaffe Mad Til Hjernen

Skrevet af , i Foodies, Inspiration, Kidz, Made me think, Skøn & Sund, fredag den 4 august 2017

Skærmbillede 2017-08-04 kl. 16.41.54

Skærmbillede 2017-08-04 kl. 16.45.31

I denne & næste uge begynder alle vores danske børn i skole igen. Nye udfordringer venter, indlæring, kreativitet, opgaver & løsninger, nye venner, gamle venner, sport & andet fritid. Nede i skoletasken kommer der til at ligge bøger & penalhus, måske en enkelt fidget spinner eller to, et sjippetov & en stor madpakke. Medmindre der er madordning på skolen – der gør livet det lettere for de travle familier. Hjemme hos os skal der smøres en stor madpakke. Den skal indeholde noget groft brød, pasta eller en tortilla med lidt pålæg eller kylling/fisk, nogle grønsager, et stykke frugt & måske en lille dessert. Det er forskelligt. Det vigtige er, at madpakken er sund, varieret & smager godt. Det er en selvfølge i Danmark at vi får noget mad i skrutten på de små, fordi vi ved, hvor essentielt det er med mad i skolen. Hvis man ikke får mad & drikke så bliver man uoplagt, sløv, irretabel,doven, aggressiv & har dårlig indlæring. Nogle får endda kvalme. Det ved vi alle sammen godt er noget skidt – & vi kender det også som voksne, hvis dagen har budt på lidt for meget kaffe & knap så meget føde. Så er vi ikke os selv – & vi får ikke rigtig løst opgaverne ordentligt.

 

I Malawi, som er et land i Afrika forholder det sig anderledes. Dernede kæmper de med tørke & oversvømmelser & sult på et niveau ingen af os forstår. Der er børn der kun får et måltid om dagen. Det betyder at de bare ligger & sover & nærmest er levende døde eller skal arbejde for deres føde, hvilket gør at de knap kan gå på benene. Det der med at gå i skole  – det er en luksus som de fleste ikke kan købe. Når man ikke får nok mad i løbet af en dag & i mange dage, uger  & måneder så begynder kroppen lige så langsomt at sætte ud. Det vil sige dine indre organer visner væk, din hjerne udvikler sig ikke, din hud & dit hår bliver anderledes & du får sår i munden. Tarmene optager ikke nok næringsstoffer & du inviterer dermed bakterier indenfor langt hurtigere.  Du bliver lavere, du får infektionssygdomme & du får udspilet mave & vand i fødderne & armene, som er særdeles farligt.

 

Jeg er mor, jeg er Røde Kors Ambasssadør & jeg er menneske, & derfor er dette projekt særligt tæt på mit hjerte. Skolemadsprojektet i Malawi, som har kørt siden juni 2017, har sørget for at 13.490 børn har modtaget et dagligt måltid mad lavet af frivillige fra Røde Kors på skolen. Det er lige så mange der er blevet reddet fra sulten. Deres vækst & deres hjerner er ikke blevet skadet i perioden, hvor Malawi har været ramt af sult. Samtidig har børnene gået i skole. Der er også blevet lavet køkkenhaver& dermed har de lært at dyrke det de har. Sundheden & hygiejnen er steget & forbedret.

 

Det vil vi gerne fortsætte med.

Skærmbillede 2017-08-04 kl. 16.01.06

Kirstine er udsendt til Malawi af Røde Kors Danmark & er mega sej. Hun arbejder til daglig med skolemadsprojektet, fordi mad gør en kæmpe forskel i dagligdagen, når man også går i skole & i det hele taget skal have et velfungerende liv, & det har vi alle krav på & ret til. Jeg vil gerne opfordre dig til at hjælpe Kirstine med at skaffe nok penge til mad til sultne børn i Malawi. Helt konkret drejer det sig i første omgang om at kunne give mad til skolebørn på 3 skoler af 500 elever i en måned. Det burde vi kunne indsamle på et splitsekund her hos os i Danmark.

Uden at tvinge eller tude over det, vil jeg bare bede dig tænke over de rumlende maver så mange børn går rundt med næste gang du smører dit barns madpakke. Du kan være med til at gøre en kæmpe forskel for så mange, hvis du vil smide en lille donation afsted.

 

Hvis du har lyst til at hjælpe  – så send en sms med teksten KIRSTINE til 1240 – så giver du 50 kr. Hver donation på 50 kr hjælper 2 børn i en måned med madpakker. Så kan de koncentrere sig om deres skolegang i stedet for at blive syge.

 

Tusind tak fordi du læste med. Jeg håber du har lyst til at hjælpe Kirstine hjælpe skolebørn i Malawi.

 

Kh IBI

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *