CRYSTAL KID & BABY SHARK

Geocaching – skattejagt i det 21. århundrede

Skrevet af , i Entertain Me, Inspiration, Kidz, Made me look, Made me think, Rejser, tirsdag den 26 april 2016

Geocaching.svg

Det var hen over hækken den samtale faldt. “Hvad skal du i weekenden”, spurgte min nabo. Jeg kløede mig lidt i nakken & slog lidt ud med armene ligesom for at sige “Haven luger jo ik sig selv”. “Hvad skal I, spurgte jeg venligt & forventede lidt af det samme svar. “Vi skal på geocaching”.

Geocaching. Det er ikke et synderligt nyt fænomen – jeg kender bare ik nogen der taler om det eller gør det. Men min indre eventyrer & konkurrenceånd vågnede op til dåd midt i en bunke brune blad & en overskyet, pletvisregnende bededagsferie.

Om aftenen surfede jeg lidt på nettet & endte tilsidst med at sidde i flere timer & lod mig suge ind i en spændende verden hvor den moderne skattejagt var blevet erstattet af den ultra moderne voksne skattejagt. Børn kan dog godt være med – det kræver bare at de har noget tålmodighed & måske skal køre mange kilometer før skatten er gravet frem.

DSC_0403

Geocaching er en hobby, hvor man ved hjælp af en GPS eller smartphone finder geocacher, som er “skatte” der er placeret over hele verden. Altså små æsker eller kasser.

Turen starter på internettet hvor man på Geocaching.com finder geocachens koordinater, som man navigerer efter ved hjælp af gps’en. Der finder man også en beskrivelse af stedet og et hint til hvor man finder geocachen, som er turens mål. Geocachen kan være en boks på 0,5 – 2 liter, som så typisk er en plastbeholder beregnet til at opbevare madvarer i et køleskab eller en ammunitionskasse fra et militært overskudslager. Ikke mindst i bymæssige områder kan beholderen også være meget mindre, ofte under 0,1 liter og somme tider kun få milliliter.

Der vil ofte være små billige genstande i de beholdere der har plads til det. Man kan så tage en af genstandene mod at lægge en anden genstand i stedet. Derfor medbringer mange (især når man har børn med) nogle små ting til at bytte med. Ideen er at man tager en ting og lægger en ny ting i de geocacher man finder. Det kan være en hoppebold, en lup, en lille lygte, et stykke legetøj eller lignende til en værdi af 5-10 kr. Man kan også være heldig at finde en “GEO-COIN” eller en “Travel-bug”, som er særlige genstande der er på rejse fra geocache til geocache. Nogle cachere (dem som går på skattejagt) lægger også en signaturting: En lille ting som de lægger i de geocacher som de finder. Det kan være en lille mariehøne, en glasdelfin, en golftee, osv. Nogle går meget op i at være den første, der finder en nyudlagt cache. I mange danske geocacher er der et FFC, “first finder certificate”.

Der må ikke lægges madvarer, blomster eller andre ting som kan tiltrække dyr eller mugne. Alkohol, fyrværkeri, cigaretter eller ting som det er strafbart at besidde, må heller ikke lægges.

I geocachen findes der altid en logbog, som man skriver i. Efterfølgende logges fundet på geocachens side på internettet (Geocaching.com).

gps-geocaching

Skattejægerne er en blandet flok: Der er pensionister, som får et mål med en udflugt; der er småbørnsfamilier, hvor det store er at finde skatten; og der er de fanatiske, som står op midt om natten for at blive den første der finder en ny cache. (hentet fra Wiki)

Min nysgerrighed er vakt. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at finde et par stykker hen over sommerferien. Sådan en slags oplevelse kan bringe mange flere eventyr med sig & en spontanitet & lyst til at finde nye spisesteder, hyggesteder, sovemuligheder & natur i Danmark & andre steder.

Creative-Caches

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *