CRYSTAL KID & BABY SHARK

IMIINTOYOU – Christian Bitz Interview 2012

Skrevet af , i Silverwritings, torsdag den 13 marts 2014

Christian Bitz

35 år

Sundhedsrealist

 

Christian er X fotomodel og Xpert i kost og ernæring. Der findes kun én mand i dansk fjernsyn med sans for mad og kostråd og med en omgangstone så uhøjtidelig og smaskfyldt med humor at man får lyst til at ønske sig en papfigur af ham – bare til at have stående i køkkenet   – og det er Christian Bitz.  At manden så også klæder sig lækkert og afslappet kommer vi bare ned i gryden og røre rundt indtil det dufter af et vaskeægte menneske med stil og sarkasme, selvironi og intelligens. Må jeg bede om en Bitz  – xtra sprød i kanten, tak. Og gerne hurtigt. For hvis der var noget der var svært i dette interview så var at få lov til at interviewe i det hele taget. Det var ikke fordi jeg skulle igennem kolde managers og bruske bodyguards, kamphunde eller pigtråd – det er ganske enkelt fordi manden aldrig har tid. Christian tilhører krudt-racen. Altså krudt i rumpetten. Hvis det ikke lige er et foredrag på Lolland eller i Nordjylland han står midt i, så er det hans tidskrævende og enorme samarbejde med Herlev Sygehus og en gigantisk kostplan, udlandsrejser om mad og vin,  bogudgivelser eller Go Morgen Danmark indslag, – og så har manden også familie med kone og børn.  JO, han skal nok få sat sit X på planeten mens han er her. Han påstår dog overfor undertegnede at der er ofte er tid til rosévin på terrassen, men jeg mistænker ham for at skrive på en artikel med tæerne samtidig med at han nipper til glasset med den ene hånd og snakker i telefon med den anden. Faktisk har jeg aldrig i mit liv hørt følgende mobilsvar: ” Der kan ikke lægges flere beskeder”.  Så det er med et tikkende ur og en glohed kop kaffe at dette interview er kommet i stald. Men skal da love for at der på den korte tid jeg havde med ham var en sand byge af anekdoter og kommentarer til moden i dag og moden engang.

 

 

Er du en pyntedukke?

 

”Jeg kan godt lide hatte. Og kasketter. Jeg køber næsten altid en hat når jeg er ude at rejse. Det er lidt en tradition. Jeg har mange flotte hatte og mange grimme hatte. Jeg tager den på når jeg skal hjem  –  Jeg tror  sgu jeg har 8-10 stykker. Det er bare aldrig det samme at komme hjem med en afrikansk hat og så gå rundt i Hellerup. Og så har jeg 4 af de der Shamballa –armbånd. Synes de er flotte.  Jeg skifter kuglerne ud og lædersnorene  – det kan jeg godt lide at fedte med. Jeg tror lidt at der er noget beskyttende i sådan nogle armbånd , selvom jeg ikke er synderligt spirituel.”

 

Er du vild med sko?

 

”Sko er nødvendige, smiler han og fortsætter. Jeg kan godt lide gode sko.  Og sjove sko. Jeg har masser af gummisko også kaldet sneakers  – også nogle med mit eget navn på  – eller Bitz og Holm (Claus Holm,  en anden dejlig kok, som Christian har et samarbejde med, red). På Nike.com kan man designe sine egne sko – det koster 1100 ca. ”

 

Og de der briller du har på nogle gange  – er det for-sjov-briller?

 

”Jeg har minus 2, 25 på begge øjne  – så har styrkebriller også. Men synes det er sjovt med de der fakebriller. ”

 

Og hvad med ure?

 

”Jeg har et Rolex som jeg holder meget af. Det var næsten min første check som model jeg brugte på det og det betyder bare meget for mig. Det er egentlig dumt og jeg ville ikke have købt det den dag i dag. Men er glad for at jeg har det nu.  Tænker én af mine døtre skal arve det en dag.”

 

Kan du lide at shoppe?

 

”Jeg shopper utrolig mange solbriller. Jeg hader når jeg ikke har nogle i nærheden af mig. Har lige købt et par fra Oliver Peoples. Og så elsker jeg designeren Soullands kollektioner – og Mads Nørgaard. Det er vigtig at det ikke bliver for stylet. Jeg gider ikke være alt for søgt i i min stil – det må godt være lidt klassisk og tidsløst. Jeg shopper ikke så tit. Jeg er års-shopper. Eller også bestiller jeg på nettet fra de forskellige designere.Jeg ved hvad jeg mangler og magter ikke det der shoppe helvede – så jeg har en liste over hvad der skal købes. ”

 

Ser man dig i charmeklud?

 

”Jeg har forsøgt med charmeklud – men det er ligesom om det bliver lige lovlig meget ”2920 HelleRosevin ”– så det droppede jeg hurtigt. ”

 

Jeg har været inde og google dig jo – du er ex-model og …..

 

”Jeg er faktisk stadig model  -der er bare ingen der gider booke mig”, afbryder han og laver et indigneret ansigt med lukkede øjne.

Han griner. Heldigvis.

 

”Jeg har sagt nej til meget og det er fordi at et enkelt job over i Jylland giver1100 kroner for en dag-  og det løber slet ikke rundt mere. Det er som om det hører ungdommen til  – og jeg har rejst i det meste af verden og gået catwalks  i alle mulige storbyer. Det var skægt, men nu laver jeg noget andet.”

 

Hvordan startede din modelkarriere?

 

”Jeg blev opdaget til en Kashmir koncert af en agent og var i øvrigt tæskestiv. Og så fik jeg taget nogle billeder og blev relativt hurtigt booket og så rullede det ligesom derfra.  Jeg gjorde noget enormt ufornuftigt  – droppede ud af universitetet for en tid – det var dumt men tog senere de manglende eksamener. Mit første show var med Paul Smith i begyndelsen af 90´erne – Madonnna var der og det var selvfølgelig super sjovt.”

 

Men når du så har været i modens verden på den måde – blev du så træt af at fokus skulle ligge på udseende og stil?

 

”Jeg har altid sat pris på mode men er ikke gået synderligt meget op i det. Jeg har et ekstremt afslappet forhold til modeverdenen. Når jeg en sjælden gang tager til Paris eller Milano for at være en del af det – så er det som regel for at drikke mig stiv i champagne og hænge med gamle venner.  Jeg har aldrig set mig selv som model.  ”

 

 Har du haft nogle sindssyge mode-kiks?

 

”Jeg havde en periode hvor Iron Maiden prægede mit liv og stil. Jeg boede i Albertslund som teenager og det var det man gik i. Jeg syntes jo det var cool dengang og opfattede det ikke som et mode-kiks.  Det var nu engang uniformen der på de kanter”

 

Han griner igen og fumler med kaffekoppen.

 

Har du arvet noget der er sjovt?

 

”Jeg arvede nogle habitter fra min morfar som jeg gik i på et tidspunkt. Men de var meget 70 ’er – agtige med store flipper – dem går jeg ikke i mere. Jeg gik engang meget i genbrugsforretninger – mest da jeg boede i Paris.  Gamle ulækre undertrøjer var hittet. Men nu kan jeg bedst lide nyt tøj.”

 

Hvordan skal dine børn klæde sig?

 

”Jeg elsker når børn klæder sig som små voksne. – altså med måde og stil. Jeg kan ikke så godt lide de der Babbapappa tshirts og alt for mange farver. Det er fedt når de står der i habitter og seje kjoler og caps og jeans. Men det er min kone der klæder dem på for det meste. Hun er stylist og har totalt styr på det der. Men det er dog ikke så vigtigt og højtideligt som jeg får det til at lyde. Stille og roligt – så længe de er glade de små”

 

Har du nogle yndlingsdesignere eller butikker?

 

”Tiger, Filippa K, Marc Jacobs, American Vintage og American Appearel.  Og Soulland her hjemme.”

 

Hvilken stil eller mode forstår du ikke?

 

”Læder! Jeg forstår ikke læder. Især ikke læderbukser. Det burde være forbudt. Der er jo ingen der har en go læderrøv. Jeg har aldrig haft en læderjakke heller. Jeg kan slet ikke finde ud af at se pæn ud i det. Kan sagtens se at Johnny Depp er cool – det virker bare ikke godt på mig.”

”Og store slipseknuder!”, udbryder han. Jeg kan ikke lide slipseknuder på størrelse med Fanø. Det magter jeg heller ikke at se på.  Og logo-tøj. Der er ikke noget mere idiotisk end at komme rendende ned gennem strøget med D&G eller Louis Vuitton ud over hele maven.”

 

Hvem synes du har god stil?

 

”Johnny Depp apropos.  Og så dem med gode jakkesæt og gennemført stil uden det er søgt. Det er lidt svært  – men det klassiske svar ville jo nok være James Bond og George Clooney”.

 

Hvordan med underbukserne?

 

”De skal helst være stramme og korte og fra American Appearel. ”

 

Nå, det er ligesom Adam Duvå Hall, mumler jeg.

 

”Jamen fedt, Ibi , at du ved hvad vi alle går i.”, siger han sarkastisk og smiler

 

Nej , jeg mener mærket….prøver jeg, men Christian samler selv tråden op.

 

” Ser du, jeg kan ikke lide når det hele hænger. Så kan jeg ikke koncentrere mig om at lave Go Morgen. Dk”

 

Der er to sekunders pause hvor jeg gransker hans ansigt for ironi men han er fuldstændig alvorlig.

Og så griner han som en flækket træsko.

 

”Hold kæft mand, tænk at du sidder og stiller de der underbukse- spørgsmål og endda får svar – hver gang”.

 

Ja – tænk engang.

2009_02_klumme_maduge kopi.ashx

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *